Deppade VIF-spelare, Linus Lindholm och Hampus Vajizovic, efter ett av Stenungsunds båda mål.

Tungt premiärfall för VIF

Under lördagseftermiddagen spelade Vänersborgs IF sin seriepremiär hemma mot Stenungsunds IF. Bortalaget tog kommandot tidigt i matchen och vann till slut med 2-0 (2-0). – Det går för enkelt, sa VIF:s tränare Frank Rosendahl.

|

Strax innan avspark hölls en tyst minut för att hedra offren efter fredagens dystra händelse i Stockholm. Annars var det en fin dag att spela fotboll på. Första tolv minuterna gick och inget av lagen lyckades etablera något spel. Sedan small det till som en blixt från klar himmel när Stenungsunds Christopher Normén höll sig framme efter 13 minuter. Två VIF-försvarare försökte hålla undan honom, men Normén var stark och placerade in bollen bakom Markus Mäkinen till 0-1.

VIF hade kort därefter en finchans att kvittera med en nick precis över, men det var också avvinkat för offside. Mäkinen tvingades till räddningar ett flertal gånger under första halvlek när Stenungsund satte press på VIF:s försvar. Christian Sundén-Niemi fick dock komma till målchans strax innan paus, men SIF:s målvakt Robert Josefsson kunde rädda.

Det var dock inte det sista som hände i första halvlek, då Stenungsunds nyförvärv från IFK Göteborg, Richard Cindric, med en lysande långpassning kunde assistera Pontus Olsson till 0-2. I andra halvlek såg det bättre ut för VIF. Spelet verkade stundtals ha kommit igång. Efter tre minuters spel fick laget frispark bara centimetrar utanför högersidan av straffområdet, men David Bennhage lyckades inte få bollen på mål. Sedan var det målchanser åt båda håll, i minut 52 kunde Jesper Widenbäck i SIF springa sig fri men Markus Mäkinen räddade snyggt.

Med en kvart kvar att spela togs högerbacken Linus Lindholm ut till förmån för anfallaren Niklas Andersson, som sett het ut på försäsongen, i hopp om att kunna trycka in en reducering. Under slutet av matchen sattes en del press på Stenungsundsförsvaret, men gästernakunde hålla undan och vinna med 2-0. Hemmatränaren Frank Rosendahl:… – Sådana mål har vi inte råd att släppa in, det går för enkelt. Det var så på försäsongen också. Motståndarna kunde spela på sin ledning, de var inte överlägsna oss på något sätt. Vi hade svårt att skapa chanser fast vi hade tryck i andra halvlek. Målen är för olyckliga på den här nivån, men det har hänt förr och kommer att hända igen. Nu gäller det för VIF att ladda om till långfredagen då man reser till Grästorp för bortamatch mot IK Gauthiod.

Matchfakta VIF-Stenungsund 0-2 (0-2) Målen: 0-1 (13) Christopher Normén, 0-2 (44) Pontus Olsson Domare: Daniel Särén Publik: 384